Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κυριακίδου: Τα εμβόλια λειτουργούν, προστατεύουν και ρίχνουν τον αριθμό των μολύνσεων



Πάνω από το 42% των Ευρωπαίων έχει λάβει δεύτερη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των αρμόδιων Υπουργών, στο Λουξεμβούργο.
«25.000.000 εμβολιασμοί λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και περιμένουμε να συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός» σημείωσε η κ. Κυριακίδου και επισήμανε ότι «βλέπουμε τα αποτελέσματα των εκστρατειών των μαζικών εμβολιασμών».

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι «τα εμβόλια λειτουργούν, τα εμβόλια προστατεύουν και τα εμβόλια ρίχνουν τον αριθμό των μολύνσεων ακόμη και με την παρουσία νέων παραλλαγών» υπογραμμίζοντας ότι «είναι το πιο σημαντικό μας όπλο κατά του κορωνοϊού».

«Πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις εξαπλώνονται κι αυτή είναι μία απειλή που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη» προσέθεσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Συμπλήρωσε ότι «είναι κρίσιμο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν και να εμβολιαστούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν».

«Αυτή η κρίση είναι μία ευκαιρία να χτίσουμε μια ισχυρότερη ΕΕ, μία ΕΕ για την υγεία» κατέληξε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ