Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος-Πρωτοφανές γεγονός: Έκοψαν δέντρα και στον κορμό τους είχαν σχηματισμένους σταυρούς..ΕΙΚΟΝΕΣ



Μάρτυρες ενός τουλάχιστον ασυνήθιστου θεάματος έγιναν κάτοικοι της κοινότητας του Λυθροδόντα στην Κύπρο, προ ημερών και συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καταγράφουν το ασυνήθιστο φαινόμενο που αντίκρυσαν οι κάτοικοι του σπιτιού.  Τα κομμάτια των κορμών φαίνεται να έχουν σχηματισμένους σταυρούς στο εσωτερικό τους.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, απ’ όπου κόπηκαν τα πεύκα. Μιλώντας στο SigmaLive η ιδιοκτήτρια μαρτυρεί ότι προξένεσε και στους ίδιους μεγάλη εντύπωση το γεγονός ενώ αρκετοί είναι οι χωριανοί που σπεύδουν στο σπίτι τους για να δουν από κοντά τα κομμάτια ξύλου.

 Παρόμοιο συμβάν καταγράφεται στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον Γερβάσιο Παρασκευόπουλου. Ο μακαριστός γέροντας το 1929 είχε φυτέψει δέντρα σε αγροκήπιο. Μεταξύ αυτών φύτεψε και ένα πεύκο. Γύρω στο 1960 χρειάστηκε να κοπούν ξύλα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις κατασκηνώσεις στα Συχαινά.

Το πεύκο που είχε φυτέψει ο Γέροντας είχε κοπεί και στο εσωτερικό του εμφανίστηκαν οι πιο κάτω εικόνες.

Ο Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος (1877-1964) ήταν Ελληνας Θεολόγος και κληρικός. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας της Πάτρας. Διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Πατρών, καθώς και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν στο περιστατικό ένα καθαρά χριστιανικό θαύμα,  ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που αποδίδουν το φαινόμενο , σε «θαύμα» της φύσης  με τον σταυρό να σχηματίζεται εξαιτίας φυσικων αιτιών και ζημώσεων συστατικών στο δέντρο.