Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Η ιστορία της γυναίκας που εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα τέσσερις μέρες μετά - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ



Η υπόθεση του θανάτου μιας γυναίκας από τη Σκωτία στην Κρήτη, τον Μάρτιο του 2009, αναβιώνει σε ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί απόψε.

Το νεκρό σώμα της Jean Hanlon είχε εντοπιστεί στη θάλασσα, κοντά στο Ηράκλειο, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Έφερε τραύματα και μώλωπες και είχε αποσυντεθεί σε τέτοιο βαθμό που ήταν δύσκολη και η αναγνώρισή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Record, η Hanlon είχε στείλει σε έναν φίλο της γραπτό μήνυμα στο οποίο έγραφε: «Βοήθησέ με».

Ο γιος της Michael Porter πιστεύει πως η μητέρα του δολοφονήθηκε και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προσπαθεί εδώ και χρόνια η υπόθεση να ανοίξει και πάλι από τις ελληνικές αρχές.

Αρχικά ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ατύχημα και είχε γίνει λόγος για πνιγμό, ωστόσο η νεκροψία – νεκροτομή είχε δείξει σημάδια πάλης και τραύματα που είχαν προκληθεί ενώ η γυναίκα ήταν ακόμα ζωντανή: σπάσιμο πλευρών, διάτρηση πνεύμονα, σπασμένο λαιμό- κι αυτό πριν πέσει στο νερό.

Ο Michael, που τώρα ζει στον Λονδίνο, ελπίζει η εκπομπή του Channel 5 να πιέσει τις ελληνικές αρχές ώστε να ανοίξει και πάλι η υπόθεση. «Στα τέλη του 2017, τα αδέλφια μου κι εγώ συμμετείχαμε στο γύρισμα της εκπομπής Murder in Paradise, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο θάνατος της μαμάς μου» αφηγείται.

«Ήξερα αμέσως πως κάτι είχε συμβεί» περιγράφει ο γιος της David, αναφερόμενος στη στιγμή που η αστυνομία του ανακοίνωσε πως είχαν χαθεί τα ίχνη της μητέρας του. «Καταρρεύσαμε» προσθέτει ο Michael, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Μαζί με τα αδέλφια του πέταξαν αμέσως για την Κρήτη, για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Δύο ημέρες μετά την άφιξή τους, στις 13 Μαρτίου 2009, ανασύρθηκε ένα πτώμα από το λιμάνι του Ηρακλείου. Είχε αποσυντεθεί τόσο που ήταν δύσκολη και η αναγνώρισή του. Ανήκε όμως στη μητέρα τους. «Μας έδειξαν τα ρούχα, ήξερα πως ήταν δικά της» λέει ο Michael. «Όλα έδειχναν πως ήταν η μητέρα μας, αλλά αυτό που έβλεπα δεν τη θύμιζε καθόλου» προσθέτει ο Robert, δίνοντας μία περιγραφή που προκαλεί ανατριχίλα για την κατάσταση στην οποία αντίκρισε τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τη Daily Record, η γυναίκα ζούσε στην Κρήτη από το 2003.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατό της, είχαν ανακριθεί ένας Έλληνας κι ένας Βέλγος. Είχαν δηλώσει και οι δύο αθώοι και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.