Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Σκληρή κριτική κατά Τζόνσον στη Βρετανία. Πάνω από 2.350 νεκροί



Σφοδρές επικρίσεις δέχεται στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τη στρατηγική της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, κι ενώ η χώρα μετρά ήδη 2.352 νεκρούς.

Οι επικρίσεις έγιναν σφοδρότερες ύστερα από την αποκάλυψη ότι μόλις 2.000 εργαζόμενοι πρώτης γραμμής,  του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) είχαν ελέγχθεί για κορωνοϊό.

Ο ίδιος ο Τζόνσον, που είναι σε καραντίνα καθώς έχει βρεθεί θετικός στο φονικό ιό, δημοσίευσε ένα βιαστικά καταγεραμμένο βίντεο στο Twitter από την Downing Street, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Βρετανούς.

Μίλησε για πολυ θλιβερή μέρα μετά την ημερήσια αύξηση του αριθμού των νεκρών κατά 563 και παράλληλα υποσχέθηκε να αυξήσει δραστικά τα τεστ για κοροναϊό.

Όπως δήλωσε: «Αυτή ήταν μια θλιβερή, θλιβερή μέρα, με 563 περισσότερους θανάτους – ένα ρεκόρ σε μια μέρα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.

Είναι κρίσιμο οι άνθρωποι που έχουν την ασθένεια να είναι σε θέση να ελεγχθούν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να απομονωθούν στο σπίτι».