Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Σε αυτοαπομόνωση ο Σαρλ Μισέλ - Είχε συναντηθεί με τον Μακρόν



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.
Ο Μισέλ "ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση", σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στην COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, αν και δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πού κόλλησε τον ιό.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19", ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του. "Η διάγνωση αυτή έγινε έπειτα από τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων".
Η προεδρία ανέφερε πως ο Μακρόν θα απομονωθεί για τις επόμενες επτά ημέρες, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Εκπρόσωπος είπε πως όλα τα ταξίδια του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.