Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός: Λιγότερα από 50 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, για πρώτη φορά εδώ κι έναν μήνα



Λιγότερα από πενήντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές στη Νότια Κορέα, για πρώτη φορά από την 29η Φεβρουαρίου, καθώς η πτωτική τροχιά της καμπύλης της πανδημίας συνεχίζεται.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανέφεραν ότι καταγράφηκαν 47 νέα κρούσματα, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τα 81 που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 10.284.

Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί η χώρα εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε κατά τρεις στους 186, ενώ στον αντίποδα 135 άνθρωποι ανάρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 6.598, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Νότια Κορέα θεωρείται πως έχει καταφέρει να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν, με τα νέα κρούσματα να μην ξεπερνούν τα 100 εδώ και κάποιο καιρό. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά από τα τέλη του Φεβρουαρίου που ο ημερήσιος ρυθμός εξάπλωσης περιορίζεται σε κάτω από 50 κρούσματα στη χώρα.

Μολαταύτα, οι μικρότερες εστίες που καταγράφονται, σε εκκλησίες, σε νοσοκομεία, σε γηροκομεία, καθώς και η αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα μολυσμένοι από τον κορονοϊό, ώθησαν την κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες την οδηγία της για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, η ισχύς της οποίας θεωρητικά θα εξέπνεε σήμερα.