Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο «λοκ -ντάουν» στην Καλιφόρνια



Σε νέο μικρότετης έκτασης lock down προχωρά η Πολιτεία της Καλιφόρνια, που πλέον καταμετρά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό καταγραμμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ με 320.804 ασθενείς, ενώ σε 7.014 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Πανδημίας του Κορωνοϊου.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ ανακάλεσε τη Δευτέρα πολλά από τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας κλείνοντας  πάλι τα μπαρ και απαγορεύοντας την εστίαση σε κλειστούς χώρους. Θα κλείσουν επίσης οι εκκλησίες, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Η απόφαση αυτή του κυβερνήτη ήρθε σε μια περίοδο όπου, μετά από εβδομάδες σταδιακής επανεκκίνησης, τα υγειονομικά συστήματα αρκετών αγροτικών κομητειών δέχονται υπερβολική πίεση ενώ ταυτόχρονα τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στις μητροπολιτικές περιοχές, όπως στο Λος Άντζελες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην Καλιφόρνια με Covid-10 αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες εβδομάδες. Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι αυξήθηκε κατά 20% ο αριθμός εκείνων που χρειάζονται νοσηλεία στην εντατική.

Συνολικά οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τα περισσότερα καταγεγγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού και θανάτους παγκοσμίως, αφού μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου είχαν 3.331.982 επιβεβαιωμένα περιστατικά, σύμφωνα με το Επιδημιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου John Hopkins. 

Όσο για την ήπειρο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημια, αυτή πλέον είναι η Λατινική Αμερική όπου οι ασθενείς με κορωνοϊου υπερέβησαν τον αριθμό των 3.340.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.