Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός : Επιστρέφουν οι Έλληνες του «Diamond Princess»



Επιστρέφουν σήμερα οι δύο Έλληνες επιβάτες του Diamond Princess στην πατρίδα , σύμφωνα με το σχέδιο επαναπατρισμού τους που συντόνισαν οι ελληνικές αρχές και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας.
Οι δυο Έλληνες, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκέφος. Μαζί τους θα ταξιδέψουν και Ιταλοί πολίτες αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες, με προορισμό τις χώρες τους.
Το ιταλικό αεροσκάφος που θα τους παραλάβει από το Τόκιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει δυο στάσεις. Μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας. Πόλεις, στις οποίες θα αποβιβαστούν οι επαναπατρισθέντες πολίτες των αντίστοιχων χωρών. Αξίζει να σημιεωθεί πως στο αεροσκάφος επιβαίνει ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
Στη συνέχεια το αεροσκάφος θα καταλήξει στη ναυτική βάση της Ρώμης, όπου περιμένει τους Έλληνες αεροσκάφος C27 της πολεμικής μας αεροπορίας. Άγνωστη παραμένει η ώρα της άφιξής τους στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Από εκεί πάντως, θα τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο θα τους διακομίσει -ανάλογα με την ώρα της επιστροφής τους- ή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ή στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Οι δύο Έλληνες πολίτες, είναι απόλυτα υγιείς, καθώς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού.
Όμως, θα χρειαστεί να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο αναφοράς της χώρας, για 14 ημέρες.