Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κολοράντο: Αστυνομικοί σκοτώνουν πρώην σερίφη στο πάρκινγκ του τμήματος! (βίντεο)



Οι αρχές του Κολοράντο των ΗΠΑ έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο από τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών, όπου καταγράφεται ο θάνατος ενός πρώην βοηθού σερίφη, από δικές τους σφαίρες πριν από περίπου 2 μήνες.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο στο πάρκινγκ του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο του πρώην αναπληρωτή σερίφη Μαρκ Μπάιντον να «μπλοκάρει» κάνοντας όπισθεν την έξοδο των εργαζόμενων.

Όταν τον πλησιάζει ο φρουρός, εκείνος με βλέμμα απλανές κοιτάζει τον αστυνομικό και του λέει πως ήρθε να αναλάβει υπηρεσία. Τα χέρια του κρατούν το τιμόνι, ενώ στα πόδια του βρίσκεται ένα όπλο.

Ο αστυνομικός θεωρεί πως ο Μπάιντον βιώνει κάποιο ψυχολογικό επεισόδιο και καλεί ενισχύσεις. Αμέσως φτάνουν δύο συνάδελφοί του και όλοι ζητούν από τον Μπάιντον «ψυχραιμία».

Σε λίγο ένας από αυτούς μπαίνει μαζί του στο αυτοκίνητο, επιχειρώντας να του αρπάξει το όπλο. Ξαφνικά ακούγονται φωνές: «Μη, μη, μη» και οι δύο αστυνομικοί που στέκονται έξω από το αυτοκίνητο, πυροβολούν. 

Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, ο 50χρονος πρώην αναπληρωτής σερίφης, που υπηρέτησε από το 2000 έως το 2010, ήταν νεκρός. Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία και η έρευνα είναι σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν πως πυροβόλησαν μόνο αφού ο Μπάιντον έστρεψε το όπλο του εναντίον τους.