Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κολομβία: Επτά νεκροί και 46 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου



Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα σε δρόμο της βόρειας Κολομβίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν δεκάδες άνθρωποι πλησίασαν για να κλέψουν καύσιμα από το φορτηγό το οποίο είχε ανατραπεί εξαιτίας ατυχήματος στον δρόμο μεταξύ των πόλεων Μπαρανκίγια και Σάντα Μάρτα, που βρίσκονται στις ακτές της Καραϊβικής, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πιστεύουμε ότι περίπου επτά άτομα κάηκαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα», δήλωσε ο Φάμπιαν Οσπινο, δήμαρχος του Πουέμπλο Βιέχο, της πόλης όπου συνέβη το δυστύχημα, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια η Αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο επτά και τον τραυματισμό 46 από την έκρηξη.

Οι ακτές της Καραϊβικής είναι μία από τις πολλές περιοχές της Κολομβίας που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού, ενώ η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 117.110 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 4.064 θανάτων, από την πρώτη εμφάνιση του ιού στη χώρα στις 6 Μαρτίου.

Σε ορισμένες πόλεις, όπως την Μπαρανκίγια, που βρίσκεται 45 χλμ. από το σημείο του δυστυχήματος, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα.