Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022 -

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία: Χιλιάδες στρατιώτες και συνεχείς ασκήσεις στα σύνορα με τη Ρωσία..Με αμείωτη ένταση οι Ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις συνεχίζονται στα σύνορα της Ουκρανίας.127.000 στρατιώτες έχουν συσσωρευτεί στα ανατολικά, με την Μόσχα να συνεχίζει ακάθεκτη, στέλνοντας και πυραύλους Σ400 στην Λευκορωσία...Ο κλοιός γύρω από την Ουκρανία σφίγγει όλο και περισσότερο, καθώς και μέσω θαλάσσης 3 αποβατικά σκάφη του βόρειου ρωσικού στόλου κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο, μέσω Γιβραλτάρ, με τελικό προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, για τον ίδιο προορισμό, ξεκινούν άλλα τρία αποβατικά από την Βαλτική. Στόχος να ενωθούν με τον Ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα στην οποία θα καταφθάσουν και τα 6 πλεούμενα, αφού μπουν στην Μεσόγειο, και από εκεί περνώντας το Αιγαίο θα καταλήξουν στην επίμαχη ζώνη.

Παράλληλα, 3 πολεμικά σκάφη της Ρωσίας από τον στόλο του Ειρηνικού, τα οποία ξεκίνησαν από τον κόλπο του Ομάν θα φτάσουν στα ρωσικά χωρικά ύδατα. 

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται με στρατιωτικά γυμνάσια και λαμβάνουν εξοπλιστική βοήθεια από τη Δύση, ενώ και το ΝΑΤΟ ξεκινά την Δευτέρα ναυτική άσκηση στη μεσόγειο, με τη συμμετοχή και του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Χάρι Τρούμαν. 

 «Θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε έτοιμες επιλογές για να καθησυχάσουμε τους συμμάχους μας, ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, εάν υπάρξει άλλη εισβολή και εάν χρειάζονται αυτή τη διαβεβαίωση, εάν χρειάζονται τις δυνατότητες να ενισχυθούν». Δήλωσε Εκπεόσωπος Πεντάγωνου Τζον Κίρμπι

Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία θα στείλουν αμερικανικούς αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, την ώρα που η απειλή της Ρωσίας είναι πιο ορατή από ποτέ, τον Εσθονό πρωθυπουργό Καλάς να δηλώνει πως βλέπουμε «ξεκάθαρα ότι η Ρωσία ενεργεί με έναν πιο επιθετικό τρόπο και αν συνεχίσουν στην Ουκρανία, αυτό έχει αντίκτυπο στη δύναμη της Ευρώπης και στην ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».