Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κίνα: Μακραίνει η λίστα των νεκρών - 1.770 τα θύματα του κορωνοϊού



Σε 1.770 ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι 100 από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας - πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο - καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 700 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές. Ο πρώτος θάνατος εκτός Ασίας καταγράφηκε την Παρασκευή στη Γαλλία.

Εντείνοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού οι αρχές στη Χουμπέι ανακοίνωσαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Σε έγγραφο που εξέδωσαν οι αρχές της Χουμπέι ανέφεραν ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Η Χουμπέι παραμένει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο επί τρεις εβδομάδες και πολλές πόλεις της ανατολικής Κίνας επιβάλλουν δραστικά μέτρα περιορισμού, ενώ και το Πεκίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ενισχύει τα μέτρα περιορισμού για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

Η κινεζική πρωτεύουσα πλέον υποχρεώνει όλους όσοι φθάνουν σε αυτήν να επιβάλουν στον εαυτό τους καραντίνα 14 ημερών, στο σπίτι τους ή στο ξενοδοχείο τους, επί ποινή κυρώσεων εάν δεν συμμορφώνονται, ανέφερε η εφημερίδα «Ημερησία του Πεκίνου». Η δραστηριότητα στην πόλη συνεχίζει να έχει παραλύσει και πολλές εταιρείες επιβάλλουν στους εργαζομένους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως, με τη χρήση υπολογιστών.