Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κίνα: Κοινοπραξία της γερμανικής Volocopter και της Geely Holding Group στην πόλη Τσενγκντού



Η γερμανική εταιρία Volocopter, που εξειδικεύεται στην παραγωγή αυτόνομων εναέριων οχημάτων θα συνεργαστεί με την Geely Holding Group, για τη συγκρότηση μιας εταιρικής κοινοπραξίας στην πόλη Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Η εταιρική κοινοπραξία θα παράγει και θα προωθεί εμπορικά, τα προϊόντα της Volocopter στην κινεζική αγορά, ενώ προγραμματίζει να βοηθήσει στην προώθηση της αστικής εναέριας κινητικότητας (UAM) στην Κίνα, κατά τα επόμενα τρία ως πέντε χρόνια.

Η νέα εταιρία με την εμπορική επωνυμία Volocopter (Chengdu) Technology Co., Ltd., ή Volocopter Chengdu έχει επίσης, υπογράψει παραγγελίες με την Volocopter για 150 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής υποστήριξης για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αλλά και επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα εναέρια οχήματα και τα εξαρτήματά τους θα παράγονται στη βιομηχανική βάση της Geely στην Κίνα, Hubei Geely Terrafugia, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πλαίσιο συγκρότησης της εταιρικής κοινοπραξίας.

Η Volocopter Chengdu θα λάβει μέρος, στη 13η Κινεζική Διεθνή Αεροπορική και Αεροδιαστημική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή περίπου 700 εταιριών από 40 χώρες και περιοχές.