Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ - Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες



Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν μέσα σε σούπερ μάρκετ στην ανατολική Κίνα, στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι, της δεύτερης σε ένα 24ωρο στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα το αιματηρό επεισόδιο έγινε χθες Πέμπτη στις 21:40 (τοπική ώρα· 16:40 ώρα Ελλάδας) σε κοινότητα της επαρχίας Φουτζιάν. Αργότερα, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έναν 35χρονο, ο οποίος - σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών παραδέχθηκε την ενοχή του για τα γεγονότα. Δεν γίνεται αναφορά στο είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Οι επτά τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και για την υπόθεση διενεργείται διεξοδική έρευνα, κατά το δελτίο Τύπου.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι δεν είναι σπάνιες στην Κίνα, όπου η κατοχή πυροβόλων όπλων είναι αυστηρά ελεγχόμενη. Επίθεση με μαχαίρι έγινε χθες και ένα σχολείο της Γκουάνσι, στο νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε κινεζικά ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν τις αρχές, ο βασικός ύποπτος ήταν ένας φύλακας στο σχολείο, ηλικίας περίπου 50 ετών.

Τον Νοέμβριο του 2018, 20χρονος σκότωσε έναν φοιτητή και τραυμάτισε άλλους εννέα, καθώς και δύο καθηγητές, σε τεχνική σχολή στη Γιουνάν, επαρχία στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας. Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις με μαχαίρια που έχουν διαπραχθεί μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν πολλαπλασιαστεί, γεγονός που οδήγησε στη λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας.