Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κέιτι Πάιπερ – Η ιστορία του μοντέλου από την Αγγλία που πριν από 13 χρόνια δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο



Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου που πριν από έναν χρόνο δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και τώρα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά με στόχο την αποκατάστασή της. Η άτυχη κοπέλα που εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο –η υπόθεσή της πήρε αναβολή- με θάρρος και δύναμη ψυχής έχει έρθει αντιμέτωπη με τους εφιάλτες της και δεν το βάζει κάτω.

Η υπόθεσή της ξύπνησε μνήμες από μια αντίστοιχη περίπτωση που είχε συμβεί πριν από 13 χρόνια στη Βρετανία. Η 24χρονη τότε Κέιτι Πάιπερ (Katie Piper) είδε τη ζωή της να αλλάζει όταν τον Μάρτιο του 2008 δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο από άγνωστο άντρα που είχε βάλει ο πρώην σύντροφός της για να την εκδικηθεί. Η κοπέλα που φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα μοντέλου πέρασε δύσκολα. Δεκατρία χρόνια μετά όμως, η Κέιτι έχει δει τις πληγές της να κλείνουν, έχει αποκτήσει δυο παιδιά και πλέον ως παρουσιάστρια μιλά ανοιχτά για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε και δίνει κουράγιο σε θύματα που δέχονται επιθέσεις σε όλον τον κόσμο.

Το χρονικό της επίθεσης

 

Η 24χρονη Κέιτι Πάιπερ ήταν ένα όμορφο κορίτσι, ιδιαίτερα ενεργό στα social media και με πολλές κατακτήσεις. Το 2008 βγήκε ραντεβού με τον Daniel Lynch, που ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες. Εκείνος είχε βάλει από καιρό της Πάιπερ στο μάτι και παρακολουθούσε τα βήματά της στο μόντελινγκ.

Μετά από μία έξοδο για φαγητό και ενώ το ζευγάρι πήγε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνος τη βίασε, την έδειρε και την απείλησε ότι θα την κρεμάσει. Με τον φόβο να πραγματοποιήσει τις απειλές του η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί, αλλά δεν μίλησε για το περιστατικό.

 

 

«Ήμουν μόλις 24 όταν ο πρώην σύντροφός μου με βίασε, με χτύπησε και με κράτησε όμηρο. Μετά με άφησε ελεύθερη και μου είπε να μην πάω στην αστυνομία. Όταν έβαλε κάποιον να με κάψει με οξύ, ένιωσα την επιδερμίδα μου να λιώνει και το καυτό υγρό να κυλά στο λαιμό μου, τυφλώνοντάς με εν μέρει. Ο πρώην μου, πίστευε πως έτσι εξαφάνισε την παλιά Κέιτ. Νόμιζα πως κανείς πια δεν θα με αγαπούσε και δεν θα με ήθελε ερωτικά», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της η άτυχη κοπέλα.

Ο ηθικός αυτουργός καταδικάστηκε δις ισόβια, ενώ η Κέιτι Πάιπερ έμεινε τυφλή από το ένα μάτι και υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης υποκατάστατου δέρματος.

Η νέα ζωή και η εικόνα της σήμερα

Δύο χρόνια μετά από συνεχόμενες επεμβάσεις Η Κέιτι Πάιπερ γνωρίζει το σύζυγό της, Ράιαν. Τον Ιούλιο του 2013 έμεινε έγκυος για πρώτη φορά και το 2017 απέκτησε το δεύτερο παιδί της.

 

Πηγή κειμένου: 

Okmag.gr