Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους 11 ο απολογισμός των νεκρών



Για το «θαύμα» αγωνίζονται τα σωστικά συνεργεία αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια της 12όροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε που κατέρρευσε πριν από πέντε ημέρες στο Σέρφσαϊντ.

Κανείς δεν εντοπίστηκε ζωντανός από την τοποθεσία από την Πέμπτη, όταν το κτίριο στο Σέρφσαϊντ, βόρεια του Μαϊάμι, κατέρρευσε.

Τουλάχιστον 11 άτομα έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν πεθάνει.

Άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε τη Δευτέρα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ,  Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, οι αξιωματούχοι, ωστόσο, ότι αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα.

«Θα συνεχίσουμε και εργαζόμαστε ασταμάτητα για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατή επιλογή στην αναζήτησή μας», δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ. «Η αναζήτηση και η διάσωση συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Οι διασώστες ψάχνουν μέσα από τα ερείπια αντιμετωπίζοντας ζέστη και υψηλή υγρασία. Οι αρχικές προσπάθειες επιβραδύνθηκαν από πυρκαγιές στα συντρίμμια.

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ έχουν πλέον ενωθεί με ομάδες από το Ισραήλ και το Μεξικό που έφτασαν για να βοηθήσουν στην επίπονη, 24ωρη επιχείρηση. Τα μηχανήματα έχουν μετακινήσει μεγάλες πλάκες και έχει κατασκευαστεί ένα αυλάκι για να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν πιθανές τρύπες αέρα στα συντρίμμια του 12όροφου κτιρίου.