Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κατάπιε τα χάπια μαζί με την συσκευασία!



Μια 40χρονη γυναίκα από τη Βόρειο Ιρλανδία αναγκάστηκε να πάει τέσσερις φορές στο νοσοκομείο, αφότου κατάπιε κατά λάθος μέσα στον ύπνο τα χάπια της μαζί με την συσκευασία τύπου blister μέσα στην οποία περιέχονταν και δεν το θυμόταν.

Oι γιατροί χρειάστηκαν περισσότερες από δύο βδομάδες για να εντοπίσουν ότι η απόλυτα υγιής κατά τα άλλα γυναίκα, είχε ένα κομμάτι πλαστικού και αλουμινίου σφηνωμένο στον λαιμό της.

Υποφέροντας από δυσφορία και δυσκολία κατάποσης η 40χρονη γυναίκα επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Οι γιατροί μπερδεύτηκαν όταν οι ακτινογραφίες και οι άλλες εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα στον οισοφάγο της αλλά εκείνη συνέχιζε να επιστρέφει στο νοσοκομείο σε μία περίοδο τριών εβδομάδων.

Μετά από 17 μέρες και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις και ολονύχτιες παραμονές στο νοσοκομείο, το blister τελικά εντοπίστηκε. Η ασθενής ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει τα παυσίπονα στη μέση της νύχτας, αλλά δεν θυμόταν ότι κατάπιε ολόκληρη τη συσκευασία τύπου blister μαζί με τα χάπια.

«Δεν είχα ιδέα ότι το κατάπια αυτό» τόνισε στο BMJ Case Reports. «Ήταν τρεις πολύ τρομακτικές εβδομάδες και δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν είδα την εικόνα». Μπορεί το κομμάτι του πλαστικού να είχε κολλήσει στο λαιμό της για περισσότερες από δύο εβδομάδες εντούτοις μπορούσε να φάει και να καταπιεί.

Όταν οι γιατροί την εξέτασαν παρατηρήθηκε πως δεν είχε επίσης προβλήματα στο να κουνήσει το λαιμό της ενώ ούτε οι ακτινογραφίες έδειξαν κάτι παράξενο. Μετά την πρώτη της επίσκεψη οι γιατροί θεώρησαν πως είχε τραυματίσει το λαιμό της ενώ κατάπινε κανονικά τα χάπια κι έτσι της πρότειναν να επανέλθει αν δεν βελτιωνόταν η κατάστασή της μετά από δύο μέρες.

Τρεις μέρες μετά επισκέφθηκε ξανά το νοσοκομείο και πέρασε ένα 48ωρο σε ένα θάλαμο όπου της παρασχέθηκαν στεροειδή και παυσίπονα.

Ακολούθως υποβλήθηκε σε εξέταση κατάποσης βαρίου, στην οποία ο ασθενής καταπίνει ένα υγρό που περιέχει μέταλλα και μέσα από το οποίο μπορεί να φανεί στις ακτινογραφίες αν υπάρχουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Όταν απέβη άκαρπη και αυτή η προσπάθεια, οι γιατροί εισήγαγαν κάμερα στο λαιμό της ασθενούς και ανακάλυψαν το πρόβλημα.

«Είχε καταπιεί όλα τα χάπια της ενώ βρισκόντουσαν στη συσκευασία τύπου blister το οποίο κόλλησε στο πάνω μέρος του οισοφάγου», ανέφερε ο Δρ. David McCrory. «Υποβλήθηκε σε οισοφαγοσκόπηση και το ξένο σώμα αφαιρέθηκε από το σώμα της χωρίς επιπλοκές, 17 μέρες μετά την κατάποσή του».