Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καμπούλ: Νεκρός ισπανός αστυνομικός σε έκρηξη έξω από την ισπανική πρεσβεία



Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ σημειώθηκε την Παρασκευή, σκοτώνοντας έναν ισπανό αξιωματικό της αστυνομίας και τραυματίζοντας άλλα έξι άτομα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν ότι την έκρηξη πυροδότησε καμικάζι. 

Τον θάνατο του αστυνομικού επιβεβαίωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος νωρίτερα είχε διευκρινίσει πως στόχος δεν ήταν η πρεσβεία, αλλά ένας ξενώνας κοντά στο κτήριο.

Σύμφωνα με τον αφγανό υφυπουργό Εσωτερικών, η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή που στεγάζονται πρεσβείες και άλλα διπλωματικά κτήρια, που θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς της αφγανικής πρωτεύουσας.

Ο αφγανός υπουργός είπε ότι δύο εμπλεκόμενοι στην επίθεση έπεσαν νεκροί από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών και ένας τρίτος τραυματίστηκε. 

Την ευθύνη για την έκρηξη που συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή. 

Η Ισπανία απέσυρε τους τελευταίους στρατιώτες της από το Αφγανιστάν τον Οκτώβριο, αν και λίγοι αξιωματικοί της παραμένουν στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Καμπούλ.