Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καμπανάκι κινδύνου: Tι αποκαλύπτει ειδικός για το φονικό ιό



Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει για το νέο κορωνοϊό κρούει Γερμανός ειδικός προειδοποιώντας ότι βάσει των έως τώρα γνωστών στοιχείων ο COVID-19 είναι πιο φονικός από τη γρίπη.
Όπως επεσήμανε ο διευθυντής του έγκυρου γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch, δρ Λόταρ Χ. Βίλερ, «μόνον μετά τη λήξη της επιδημίας θα φανεί πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό θνησιμότητας του κορωνοϊού».
«Η ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι υψηλή. Γι’ αυτό πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να την εμποδίσουμε. Πέραν τούτου πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη σοβαρότητα της νόσου. Πάνω από το 80% των ανθρώπων εμφανίζουν μέτρια συμπτώματα. Κι αυτό είναι καλή είδηση. Από την άλλη όμως υπάρχει κι ένα 15% των ασθενών που νοσούν βαριά. Κι αυτό είναι πολύ υψηλό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε ως τώρα θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα καταλήξει ένα ποσοστό 1-2% όσων έχουν μολυνθεί. Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια, γι’ αυτό και πρέπει να αποτρέψουμε την εξάπλωσή της, ειδικά αφού δεν υπάρχει εμβόλιο», τόνισε ο δρ Βίλερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Κάθε χρόνο μετρούμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τη γρίπη με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 0.1-0,2%. Στην επιδημία του κορωνοϊού το ποσοστό αυτό είναι αυτή τη στιγμή περίπου πέντε με δέκα φορές υψηλότερα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Στην Κίνα, π.χ., είναι υψηλότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες. Αλλά γενικώς μπορούμε να πούμε ότι το ποσοστό των νεκρών αυτή τη στιγμή από τον κορωνοϊό είναι υψηλότερο απ’ ό,τι στην περίπτωση της γρίπης».