Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ιβανόφ: Οι 80 βουλευτές έδρασαν ενάντια στη βούληση του λαού των Σκοπίων στο δημοψήφισμα



Αιχμές για δωροδοκία βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν ενάντια στη βούληση του λαού, που απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άφησε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ, που εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του με τη συνταγματική αναθεώρηση. 

«Στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, οι πολίτες εξέφρασαν την κυρίαρχη βούλησή τους και απέρριψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Βουλή έπρεπε να το λάβει υπ' όψιν, αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού» τόνισε ο Ιβάνοφ, σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο της επανάστασης της χώρας. 

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σκοπίων, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, σημείωσε με νόημα ότι οι πολίτες θυμούνται τους γενναίους και η ιστορία απεχθάνεται τους δειλούς και όσους δωροδοκούνται. 

«Η ελευθερία κερδίζεται καθημερινά. Η γενιά μας είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την καταστροφή της Μακεδονίας», τόνισε ο Ιβανόφ, συμπληρώνοντας ότι μόνον ένα «ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος μπορεί να προστατεύσει την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».