Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιταλός ειδικός επίτροπος για τους εμβολιασμούς: Πρέπει να ενισχυθεί η εμβολιαστική εκστρατεία



Ο Ιταλός ειδικός επίτροπος για την χορήγηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναφέρθηκε σήμερα στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και, σε έναν βαθμό, στην Ιταλία.

«Τα όσα συμβαίνουν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με τη λεγόμενη "πανδημία των μην εμβολιασμένων" δείχνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρυθμός χορήγησης της τρίτης δόσης», υπογράμμισε ο Φιλιουόλο, σε ειδική εγκύκλιο που έστειλε σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

«Παράλληλα, πρέπει να συνεχίσουμε να χορηγούμε και τις πρώτες δόσεις στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί», υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο.

Σύμφωνα με τον Ιταλό έκτακτο επίτροπο αρμόδιο για την διαδικασία εμβολιασμού, οι περιφέρειες και οι υγειονομικές τους δομές πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο και να καλέσουν για "αναμνηστική δόση" τις ευπαθείς ομάδες, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και τους πολίτες άνω των εξήντα ετών.

Ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, τέλος, ανέφερε ότι θεωρείται πιθανό τους ερχόμενους μήνες η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της Covid 19 στην Ιταλία να επεκταθεί και σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ