Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιταλία: Ένταση σε Τορίνο και Μιλάνο σε διαδηλώσεις κατά των περιορισμών



Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Τορίνο και στο Μιλάνο, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιορισμών που αποφάσισε η κυβέρνηση Κόντε, με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού.

Στο Τορίνο, μέρος των διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια και καπνογόνα προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί. Στην συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους απωθούν. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν και ηλεκτρικά πατίνια, ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο των συγκρούσεων. Έως τώρα, πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές.

Επεισόδια και στο Μιλάνο

Και στο κέντρο του Μιλάνου, εκατό περίπου άτομα διαδήλωσαν στην πλατεία Μπουένος Άιρες. Μια μειοψηφία διαδηλωτών έριξε καπνογόνα και μια βόμβα μολότοφ κατά αυτοκινήτου της αστυνομίας. Πυρπολήθηκαν κάδοι σκουπιδιών και προκλήθηκαν ζημιές σε εσωτερικές αυλές που χρησιμοποιούνται από καφέ μπαρ και εστιατόρια.

Διαδήλωσαν οι καταστηματάρχες στη Νάπολη

Στη Νάπολη, τέλος, χιλιάδες έμποροι και εργαζόμενοι σε εστιατόρια και καφέ (τα νέα μέτρα προβλέπουν υποχρεωτικό κλείσιμο στις έξι το απόγευμα) διαδήλωσαν εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στους περιορισμούς αυτούς, με κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Πλεμπισίτο.

Έξω από την είσοδο εστιατορίου, στην οδό Σάντα Λουτσία, τοποθέτησαν ξύλινο φέρετρο και δίπλα του, τα ομοιώματα δυο σερβιτόρων.