Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωμάτες από την Τουρκία μετά τους «μύδρους» που εξαπέλυσε ο ΕρντογάνΟ υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έδωσε άμεση εντολή στους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας να αποχωρήσουν αμέσως από την Τουρκία, μετά τους «μύδρους» που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση. 

«Με φόντο τις σκληρές δηλώσεις από την Τουρκία, αποφάσισα να ανακαλέσω τους διπλωμάτες μας από τη χώρα, στο πλαίσιο της επανεκτίμησης των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X o Ελι Κοέν.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το Ισραήλ «κατοχική δύναμη» και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Κρεσέντο Ερντογάν περί χαμένων εδαφών: «Η Γάζα ήταν ό,τι και οι Σαράντα Εκκλησιές για τη Θεσσαλονίκη»
Κρεσέντο Ερντογάν περί χαμένων εδαφών: «Η Γάζα ήταν ό,τι και οι Σαράντα Εκκλησιές για τη Θεσσαλονίκη»

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση. «Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης».