Τρίτη 09 Ιουνίου 2026 -

Ιρανική φρεγάτα χτυπήθηκε από υποβρύχιο ανοικτά της Σρι Λάνκα. 101 αγνοούμενοι και 78 τραυματίες. Βίντεο



Συναγερμός σήμανε σήμερα στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση υποβρυχίου σε ιρανικό πλοίο. Η τύχη τουλάχιστον 101 ανθρώπων αγνοείται, ενώ 78 έχουν τραυματιστεί από την επίθεση, είπαν στο Reuters πηγές στο Πολεμικό Ναυτικό και στο υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα.

Αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 101 ανθρώπων, ενώ 78 έχουν τραυματιστεί από , είπαν σήμερα στο Reuters πηγές στο Πολεμικό Ναυτικό και στο υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σρι Λάνκα, Βιτζίτα Χέρατ, είχε ανακοινώσει πως η χώρα του διέσωσε 32 «σοβαρά τραυματισμένους» ναύτες από ιρανική φρεγάτα που βυθίστηκε σήμερα έξω από τα χωρικά ύδατα του νησιού.

Ο υπουργός δεν είχε διευκρινίσει τα αίτια της έκρηξης σε αυτό το πολεμικό πλοίο.

 

Πλήρωμα 180 ανθρώπων επέβαινε στην ιρανική φρεγάτα Iris Dena, όταν το πολεμικό πλοίο έστειλε μήνυμα SOS σήμερα τα χαράματα, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος έκανε τις διευκρινίσεις αυτές παίρνοντας το λόγο στο κοινοβούλιο.

Το υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες για άλλα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας, η οποία βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων νότια της Σρι Λάνκα, στον Ινδικό Ωκεανό.

«Συνεχίζουμε τις έρευνες, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συνέβη στο υπόλοιπο πλήρωμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άλλος εκπρόσωπος στη Σρι Λάνκα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

Ο Χέρατ δήλωσε πως δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα και ένα αεροπλάνο έχουν αναπτυχθεί για την επιχείρηση διάσωσης, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια αυτού του ναυαγίου.