Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 8χρονο μαύρο αγόρι με την «κατηγορία» ότι έκλεψε ένα σακουλάκι πατατάκια



Πολλές και μεγάλες είναι οι αντιδράσεις μετά το νέο περιστατικό αδικαιολόγητης βίας στις ΗΠΑ από αστυνομικούς. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένα 8χρονο μαύρο αγόρι σέρνεται με τη βία σε περιπολικό με την «κατηγορία» ότι έκλεψε ένα σακουλάκι με πατατάκια.

Το νέο ανησυχητικό περιστατικό έγινε στο Σιράκιους της Νέας Υόρκης με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media – και όχι μόνο.

Το αγόρι κλαίει αφού δεν μπορεί να ξεφύγει από τον αστυνομικό που το κρατάει δυνατά από τα μπράτσα του, ενώ αμέσως μετά τον βάζει στο περιπολικό.

«Τι κάνεις;», ακούγεται να ρωτά ο πολίτης, που τράβηξε το βίντεο, τον αστυνομικό.

«Μάντεψε. Μαντέψτε τι κάνω», απαντάει ο αστυνομικός, με τον περαστικό να ακούγεται να λέει: «Εμένα μου φαίνεται πως είναι ένα μωρό. Δεν ξέρω τι κάνεις. Τι συμβαίνει λοιπόν;».

Άλλος αστυνομικός απαντά πως «έκλεβε πράγματα», παραβιάζοντας τον νόμο.

Ο μάρτυρας φωνάζει «και να έκλεψε ένα σακουλάκι πατατάκια, γιατί τον αντιμετωπίζετε σαν δολοφόνο;», ενώ τους λέει να αφήσουν το παιδί ήσυχο και πως θα πληρώσει αυτός για τα πατατάκια.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

 

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το τμήμα εξετάζει τις ενέργειες του αστυνομικού από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Μπεν Γουάλς ζήτησε επίσης να διεξαχθεί έρευνα, ενώ τόνισε πως ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό γνώριζε το αγόρι.

«Αυτό που συνέβη καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη ανάγκη της πόλης να παρέχει υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η Αστυνομία ανέφερε πως δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του 8χρονου και ότι τον πήγαν στο σπίτι του.

Ο πατέρας του αγοριού μετά που είδε το βίντεο δήλωσε ότι θέλει να υποβάλει καταγγελία κατά των αστυνομικών.

«Γιατί η Αστυνομία συμπεριφέρεται έτσι σε ένα παιδί, για ένα σακουλάκι πατατάκια των 3 δολαρίων;», αναρωτήθηκε.