Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου σε προάστιο του Σικάγο



Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιλινόι των ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου.

Η αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 4η Ιουλίου και όσους βρίσκονταν ήδη εκεί να διαλυθούν.

Η παρέλαση διακόπηκε ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times. Ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στους 6 ανέρχονται οι νεκροί και στους 24 οι σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γειτονικής κοινότητας Έβανστον, ο δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψή του.

"Πολυάριθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ", ανέφερε εξάλλου ο δήμος.

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, να τηλεφωνήσουν στους δικούς τους ανθρώπους και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς.

Στις έρευνες μετέχουν πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του FBI. Η αστυνομία ζήτησε από όσους πολίτες έχουν στη διάθεσή τους κάποιο βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών να το θέσουν στη διάθεση των αρχών.