Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ: Η Κίνα έκανε γενετικά πειράματα για να δημιουργήσει «σούπερ στρατιώτες»



Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές για να δημιουργήσει βιολογικά ενισχυμένους σούπερ στρατιώτες, υποστήριξε ο Τζον Ράτκλιφ, Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Ράτκλιφ προχώρησε στην αποκάλυψη  αυτή σε ένα μακροσκελές άρθρο του στη Wall Street Journal στο οποίο υποστηρίζει ότι η Κίνα αποτελεί την πλέον εξέχουσα απειλή εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ.

"Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική σήμερα, και τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία παγκοσμίως από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, "έγραψε." To μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το Πεκίνο σκοπεύει να κυριαρχήσει στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο πλανήτη οικονομικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά", σημειώνει.

"Oι πληροφορίες μας λενε ότι η Κίνα διενήργησε δοκιμές σε μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με την ελπίδα να αναπτύξει στρατιώτες με βιολογικά βελτιωμένες δυνατότητες" αναφέρει στη συνέχεια ο κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

"Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ηθικά όρια στην επιδίωξη της εξουσίας του Πεκίνου", έγραψε ο Ράτκλιφ, πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας.

Πέρυσι, δύο Αμερικανοί μελετητές με άρθρο τους αναφέρθηκαν στις φιλοδοξίες της Κίνας να εφαρμόσει τη βιοτεχνολογία στο πεδίο της μάχης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο CRISPR, που είχε δοκιμαστεί σε ενήλικες για τη θεραπεία ασθενειών, προκειμένου να "απενεργοποιήσει" ένα γονίδιο που επιτρέπει στον ιό του AIDS να αναπτυχθεί με το επιχείρημα ότι έδωσε τη δυνατότητα στους οργανισμούς των κοριτσιών να αντισταθούν σε πιθανή μελλοντική μόλυνση.