Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ – Εκλογές 2020: Προβάδισμα στον Τραμπ δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες



Τα προγνωστικά για την τελική επικράτηση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις εταιρείες στοιχημάτων έχουν αλλάξει άρδην υπέρ του Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα στοιχεία 3 εταιρειών στοιχηματισμού.

Η εταιρεία Smarkets με έδρα τη Βρετανία δίνει στον Τραμπ πιθανότητες νίκης 55%, από 39% όταν ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις. Οι πιθανότητες για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο είχαν αυξηθεί στο 80% σε ένα σημείο.

Οι πιθανότητες νίκης του Μπάιντεν στην εταιρεία Smarkets μειώθηκαν στο 45% από 61% νωρίτερα.

Η αλλαγή αυτή «προήλθε κυρίως από τη διαφαινόμενη επικράτηση του Τραμπ στην πολιτεία της Φλόριντα, ως αποτέλεσμα της πολύ έντονης νίκης γι αυτόν στην κομητεία του Μαϊάμι-Νταντ με τον μεγάλο κουβανικό πληθυσμό», δήλωσε ο Πάτρικ Φλιν, πολιτικός αναλυτής στην Smarkets.

Ο Φλιν είπε ότι οι ψηφοφορίες πριν και κατά την ημέρα των εκλογών εμφανίζονταν πολύ διχασμένες και «το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα εξαρτηθεί από τους τύπους των ψήφων που απομένουν να μετρηθούν σε ορισμένες από τα βασικές πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και η Αριζόνα».

Η βρετανική εταιρεία στοιχηματισμού Betfair έδινε στον Τραμπ 75% πιθανότητες να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις 05:00 πμ ώρα Ελλάδος, από 39% όταν ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις την Τρίτη το πρωί. Οι πιθανότητες νίκης του Μπάιντεν στη Betfair μειώθηκαν στο 25% από 61% νωρίτερα.

«Ο Τραμπ έχει ξεπεράσει σημαντικά τον Μπάιντεν και τώρα βρίσκεται στην pole position, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι μια πολύ δύσκολη βραδιά για τον Μπάιντεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Betfair, Σαμ Ροσμπότομ.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία προβλέψεων με έδρα στη Νέα Ζηλανδία, PredictIt, έδινε προβάδισμα του Τραμπ έναντι του  Μπάιντεν στο 62% - 37%, από 61% με 44% υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου στις 2 Νοεμβρίου.