Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν έγκυο μητέρα 3 παιδιών στο σπίτι τηςΜία ακόμη τραγωδία με αρνητικούς πρωταγωνιστές αστυνομικούς και θύμα μία αθώα γυναίκα, εκτυλίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Σιάτλ. Μία 30χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του από σφαίρες αστυνομικών μέσα στο ίδιο το σπίτι της, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή, αλλά και στα αμερικανικά social media.

Η Charleena Lyles ειδοποίησε την αστυνομία για ληστεία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να πυροβολούν προς το σπίτι, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τη νεαρή μητέρα των τεσσάρων παιδιών.

Η 30χρονη κατοικούσε σε συγκρότημα διαμερισμάτων τα οποία προσφέρει η Πολιτεία σε άστεγους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί είδαν τη γυναίκα να κρατά μαχαίρι και τότε άρχισαν να πυροβολούν. Ο ίδιος δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο σπίτι και τη συγκεκριμένη γυναίκα υπήρχε προειδοποίηση, καθώς είχε απασολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και την είχαν χαρακτηρίσει «επικίνδυνη».

Η γυναίκα δέχθηκε τις σφαίρες των αστυνομικών μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους, τα οποία ανέλαβαν να φιλοξενήσουν οικογένειες του ίδιου συγκροτήματος. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, το γεγονός ότι ήταν μαύρη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τραγική αυτή εξέλιξη.

Η Charleena Lyles ήταν μητέρα τριών παιδιών και όπως δήλωσε η αδελφή της, ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της.

Οι δύο αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν έχουν τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα.