Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: «Ακάλυπτες» θεωρήθηκαν επιταγές 1000 δολαρίων για δασκάλους στη Φλόριντα, από «τραπεζικό λάθος»



Ένα τραπεζικό λάθος έχει αναγκάσει δεκάδες δασκάλους της Φλόριντα να δουν τις επιταγές μπόνους που έχουν εκδοθεί από το κράτος να θεωρούνται ακάλυπτες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Οι πληρωμές για την αντιμετώπιση καταστροφών που εκδόθηκαν σε περίπου 50 από τους 176.000 εκπαιδευτικούς που έλαβαν επιταγές επηρεάστηκαν από ένα σφάλμα της JPMorgan Chase, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Παιδείας της Φλόριντα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος.

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε και εργαζόμαστε για τη διόρθωσή της, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής τυχόν τελών που υπέστησαν οι παραλήπτες ως αποτέλεσμα», δήλωσε σε ένα email η εκπρόσωπος της JPMorgan Chase, Allison Tobin Reed.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας Jason Pizzo, επέστησε την προσοχή στο σφάλμα την Παρασκευή το πρωί όταν έγραψε στο Twitter μια φωτογραφία της ειδοποίησης επιστροφής ενός δασκάλου που ελήφθη μετά την προσπάθεια κατάθεσης της επιταγής.

Οι επιταγές χρηματοδοτήθηκαν από ομοσπονδιακά χρήματα για την ανακούφιση από τον COVID-19, οι πληρωμές μπόνους στους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές και τους πρώτους ανταποκριτές έλαβαν διμερή υποστήριξη στο νομοθετικό σώμα της Φλόριντα την περασμένη άνοιξη. Κάποιοι όμως επέκριναν τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις για την πρόσληψη μιας ιδιωτικής εταιρείας για την εκτύπωση και αποστολή των επιταγών, μαζί με μια επιστολή που υπέγραψε ο κυβερνήτης, αντί να στείλει χρήματα στις τοπικές σχολικές περιφέρειες για διανομή.

Ο Pizzo έγραψε στο Twitter αργότερα την Παρασκευή, «Διδακτική στιγμή: Το ατομικό πολιτικό όφελος από τη δαπάνη 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκτύπωση και την αποστολή χιλιάδων επιταγών με το όνομά σας, υπερισχύει από την πιο αποτελεσματική και δημοσιονομικά υπεύθυνη επιλογή άμεσης κατάθεσης.»

Αξιωματούχοι της πολιτείας δήλωσαν ότι τα 3,6 εκατομμύρια δολάρια είναι πολύ κάτω από το 10% που συνήθως χρησιμοποιείται για διοικητικές δαπάνες για ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.