Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 23. Ιουλίου 2019

ΗΠΑ: 30 εκατ. δολ. συγκέντρωσε το α΄ τρίμηνο η εκστρατεία για την επανεκλογή ΤραμπΠάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2019 η εκστρατεία για την επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο, ξεπερνώντας κατά πολύ το σύνολο των ποσών που εξασφάλισαν οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών την ίδια περίοδο.

Το ποσό που συγκέντρωσε η εκστρατεία του Τραμπ το πρώτο τρίμηνο -που έχει πλέον στα ταμεία της 40,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά- δείχνει ότι οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε αυτόν καθώς ετοιμάζεται για τη μάχη να κερδίσει μία δεύτερη θητεία.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισαν τα μεγαλύτερα ποσά από χορηγίες μέχρι στιγμής το 2019, συγκεκριμένα 18,2 εκατ. και 12 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Η εκστρατεία του Σάντερς διευκρίνισε ότι ο μέσος όρων των συνεισφορών που έλαβε ανερχόταν σε 20 δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Η εκστρατεία του Τραμπ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι η μέση συνεισφορά το πρώτο τρίμηνο ήταν 34,26 δολάρια και ότι σχεδόν το 99% των συνεισφορών ήταν 200 δολάρια ή λιγότερα.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων (ΕΕΡ) συγκέντρωσε 45,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Η εκστρατεία του Τραμπ και η ΕΕΡ συγκεντρώνουν χρήματα παράλληλα.