Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 -

Ίαση χωρίς εμβόλιο: Ο Τζόκοβιτς πήρε το 80% εταιρίας που αναπτύσσει πρωτοποριακή θεραπεία κατά του covidΟ Σέρβος τενίστας βρίσκεται πλέον στην πατρίδα του, όπου έγινε δεκτός με εκδηλώσεις λατρείας από συμπατριώτες τους με τους οποίους προφανώς μοιράζεται την ίδια άποψη σχετικά με τα εμβόλια. Όλα τα ευτράπελα και οι παλινωδίες (με ευθύνη και των αρχών της Αυστραλίας) του προηγούμενου διαστήματος του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα έναν τίτλο Grand Slam, 10ο στην Μελβούρνη και 21ο συνολικά, επίδοση που συνιστά ρεκόρ, ενώ κινδυνεύει αυτό να μην συμβεί ούτε στο Roland Garos.

Ίαση χωρίς εμβόλιο: Ο Τζόκοβιτς πήρε το 80% εταιρίας που αναπτύσσει πρωτοποριακή θεραπεία κατά του covid

 Ήδη στην Γαλλία αποφάσισαν ότι πλέον απαγορεύεται οποιοσδήποτε μη εμβολιασμένος αθλητής να αγωνίζεται στα γήπεδα της χώρας, γεγονός που ίσως οδηγήσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (κινδυνεύει να χάσει την κορυφή ανάλογα με τα αποτελέσματα στην Μελβούρνη) στο να αναθεωρήσει την στάση του.

Ίαση χωρίς εμβόλιο: Ο Τζόκοβιτς πήρε το 80% εταιρίας που αναπτύσσει πρωτοποριακή θεραπεία κατά του covid

Για την ώρα πάντως ο Νόλε  διαθέτει… χρήμα προκειμένου σύντομα τα εμβόλια (πιστεύουμε-δεν πιστεύουμε σε αυτά) να μην αποτελούν μονόδρομο για την αναχαίτιση του covid. Σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα κατά την διαμονή του στο Βελιγράδι ο Ιβάν Λοντσάρεβις, CEO στην εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes, η οικογένεια Τζόκοβιτς έχει διαθέσει ένα σημαντικό ποσό το ύψος του οποίου δεν έγινε γνωστό, για να αγοράσει μετοχές της.

Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει στο όνομά του το 40,8% των μετοχών και η σύζυγός του το 39,2%, πράγμα που χοντρικά σημαίνει ότι με συνολικά το 80% στην κατοχή τους είναι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Η επένδυση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2020, με στόχο η QuantBioRes να καταφέρει να αναπτύξει μια θεραπεία, ένα φάρμακο δηλαδή κατά του κορωνοϊού και όχι κάποιο εμβόλιο.

 Πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος έχει έδρα στην Δανία αλλά παράλληλα διατηρεί εργαστήρια και σε άλλες χώρες και συγκεκριμένα σε Σλοβενία και (τι ειρωνεία) Αυστραλία!

Ίαση χωρίς εμβόλιο: Ο Τζόκοβιτς πήρε το 80% εταιρίας που αναπτύσσει πρωτοποριακή θεραπεία κατά του covid

Ο CEO της εταιρείας σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι συνολικά έντεκα ερευνητικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή πάνω στο αντικείμενο, στοχεύουν στο να βρουν ένα φάρμακο το οποίο σχετίζεται με την ανάπτυξη ενός πεπτιδίου που θα εμποδίζει τον ιό να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Οι εκπρόσωποι του Σέρβου τενίστα προτίμησαν να μην διαψεύσουν αλλά και να μην επιβεβαιώσουν την είδηση, αλλά πάντως σύμφωνα με το Reuters, οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της νέας θεραπείας θα ξεκινήσουν στην Μεγάλη Βρετανία το προσεχές καλοκαίρι. Πράγμα που σημαίνει ότι αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θέλει να μετατραπεί σε παρία του tour και να συμμετάσχει στο επόμενο Grand Slam, ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο…