Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Β. Κορέα ενέκρινε τη λίστα των Νοτιοκορεατών δημοσιογράφων που θα επισκεφθούν το πεδίο πυρηνικών δοκιμών τηςΗ Βόρεια Κορέα ενέκρινε τον κατάλογο των ονομάτων δημοσιογράφων από τη Νότια Κορέα που θέλουν να επισκεφθούν το πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων στο Πούνγκε-ρι, όπως δήλωσε αξιωματούχος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Ενοποίησης σήμερα.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πότε θα αναχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Απεσταλμένοι διάφορων ξένων μέσων ενημέρωσης από αρκετές χώρες, πλην Νότιας Κορέας, έχουν ήδη ταξιδέψει στην πόλη Γουονσάν, όπου περιμένουν να μεταφερθούν στο πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων από τις αρχές.

Το ταξίδι των ξένων δημοσιογράφων θεωρήθηκε ένδειξη ότι η υπόσχεση της βορειοκορεατικής ηγεσίας ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του πεδίου δοκιμών θα τηρηθεί.

Η προσφορά της Βόρειας Κορέας να κλείσει το πεδίο δοκιμών έχει χαρακτηριστεί μια παραχώρηση-κλειδί από μέρους της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και της διαδικασίας αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.