Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η Toυρκάλα δημοσιογράφος που μίλησε με τον Ερντογάν μέσω Facetime: Όρμηξα στο τηλέφωνο όταν είδα ότι καλούσε...



Η δημοσιογράφος του Kanal D και του CNN Türk στην Άγκυρα, Χαντέ Φιράτ, έμεινε έκπληκτη όταν είδε τον Τούρκο πρόεδρο να την καλεί μέσω του Facetime, σε μια στιγμή που τα πάντα στην Τουρκία φαίνονταν ρευστά, που κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή αν είναι καν ζωντανός....

«Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απόπειρας πραξικοπήματος, εγώ ήδη είχα ξεκινήσει να τηλεφωνώ στις πηγές μου» δηλώνει η δημοσιογράφος στον «Ελεύθερο Τύπο» και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό ήμουν συνέχεια σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ειδικό γραμματέα του κ. Ερντογάν για να μάθω πού βρίσκεται ο πρόεδρος, αν είναι εν ζωή κι αν θα κάνει κάποια δήλωση. Με ενημέρωσαν πως θα κάνει κάποια ανακοίνωση στον Τύπο αλλά εκεί που βρισκόταν γίνονταν συγκρούσεις και πετούσαν ελικόπτερα. Άρα δεν υπήρχε δυνατότητα να πάνε δημοσιογράφοι ούτε να γίνουν δηλώσεις. Ο γραμματέας με ενημέρωσε πως θα γίνει ανακοίνωση -μετάδοση από το Periscope (εφαρμογή ζωντανής μετάδοσης). Όμως κανείς δεν θα μπορούσε να τη δει. Εγώ πρότεινα να γίνει από εμάς. Για να δείξουμε πως ο πρόεδρος είναι ζωντανός και να μας μιλήσει. Καθόμουν εκείνη τη στιγμή στο στούντιο και περίμενα».

Σε ερώτηση αν περίμενε για τη συνέντευξη με τον κ. Ερντογάν είπε «όχι» και συνέχισε περιγράφοντας: «Αμέσως μετά με κάλεσε μέσω του Facetime, απάντησα και μπροστά μου είδα τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμασταν στον αέρα, μεταδίδαμε πρόγραμμα από την Κωνσταντινούπολη. Μόλις είπα πως έχω τον πρόεδρο κανείς δεν με πίστεψε στην αρχή… Σε 1-2 λεπτά συνδέθηκαν αμέσως και έβγαλα το μικρόφωνο μου και έκανα αυτό το ρεπορτάζ. Διότι σκέφτηκα πως, ενώ έχουμε ζήσει στην Τουρκία πραξικοπήματα, αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, από πάνω μας πετούσαν μαχητικά… Είμαστε πια στο 2016. Η κόρη μου έστελνε μηνύματα και με ρωτούσε αν είμαι καλά. Φοβόμουν για την ασφάλειά μου, για τη χώρα μου. Όμως, όρμηξα στο τηλέφωνο όταν χτύπησε».