Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η συγκλονιστική ιστορία του κοριτσιού που έχει περίοδο από τα 4 της χρόνια!



Η νόσος του Addison είναι μια σπάνια πάθηση που λέγεται ότι προσβάλλει 1 στα 100.000 άτομα. Ένα από αυτά είναι και η Emily Dove, μια 5χρονη, από την Αυστραλία.

Όταν γεννήθηκε έδειχνε ένα υγιές μωρό. Μέχρι που οι γονείς της παρατήρησαν ότι η ανάπτυξη της κινούνταν σε ταχύτατους ρυθμούς και, πολύ σύντομα, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα κορίτσι που άρχισε να γίνεται γυναίκα πολύ πιο νωρίς απ' ότι είναι το φυσιολογικό.

Στους 4 μήνες ζωής, η Εmily είχε το μεγέθος ενός παιδιού ενός έτους ενώ στα 2 της χρόνια ανέπτυξε στήθος, έντονη οσμή σώματος και κυστική ακμή (δηλαδή τα σημάδια ότι ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία). Τα πράγματα επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο όμως, όταν στα 4 της χρόνια παρουσίασε περίοδο και ανέπτυξε τριχοφυία στην ηβική περιοχή.

 
Φωτογραφία: Gofundme.com
 

Τελικά μετά από διαδοχικές εξετάσεις και αναλύσεις, η 5χρονη Emily, πριν από ένα χρόνο διεγνώσθη με τη νόσο του Addison. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση των επινεφριδίων. Στην περίπτωση της Emily σημαίνει ότι πάσχει από ανεπάρκεια σε δύο βασικές ορμόνες: την κορτιζόλη και την αλδοστερόνη, μια ορμόνη που διεγείρει την απορρόφηση του νατρίου από τα νεφρά και ρυθμίζει έτσι την ισορροπία νερού και αλατιού.

Όλο αυτό φυσικά, εκτός από την εμφάνισή της, επηρεάζει την καθημερινή της ζωή, αλλά και την ψυχολογία της. Μερικές ημέρες ξυπνάει με πρησμένα άκρα, ενώ συχνά υποφέρει από κοιλιακό πόνο. «Δεν είχε καν την ευκαιρία να νιώσει κορίτσι», δηλώνει η μητέρα της, Tove Dover.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της στη βρετανική Mirror, η Emily έχει καταλάβει ότι είναι διαφορετική από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της. Μόνο που δεν καταλαβαίνει τι της συμβαίνει και αυτό της δημιουργεί ακόμα περισσότερα αρνητικά συναισθήματα.

 
Φωτογραφία: Gofundme.com
 

Οι δυσκολίες δε σταματούν εκεί, αφού εξαιτίας της περιόδου, η μικρή ζυγίζει ήδη 44 κιλά και ήδη δέχεται bullying από τους συμμαθητές της στο σχολείο οι οποίοι, φυσικά, δε μπορούν να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης της. Η Έμιλυ παρουσιάζει ταυτόχρονα και χαρακτηριστικά αυτισμού, ένα σύνηθες σύμπτωμα όσων υποφέρουν από τη νόσο του Addison.

Αν και η συγκεκριμένη νόσος, συνήθως, προσβάλλει ενήλικες γύρω στην ηλικία των 30, στις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα παιδί, οδηγεί σε πρόωρη εφηβεία και απαιτεί ορμονοθεραπεία για να μπει σε κατάσταση εμμηνόπαυσης. Αυτό συνεπάγεται, όλα τα συμπτώματα, τις ορμονικές παρενέργειες και την ψυχολογική αστάθεια που παρουσιάζουν οι μεγαλύτερες γυναίκες όταν μπαίνουν στην τελευταία φάση του κύκλου τους.

Φωτογραφία: Gofundme.com
 

Η οικογένεια Dover που έχει άλλα 2 παιδιά, αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αφού, πλέον, τα χρήματα δε τους φτάνουν για να καλύψουν όλα τα έξοδα της ορμονοθεραπείας της Emily ώστε να μπει στην εμμηνόπαυση.

Έτσι, η μητέρα της προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την ορμονοθεραπεία που πρέπει να ξεκινήσει άμεση η Emily μέσω μιας σελίδας δημόσιας χρηματοδότησης (FoFundMe), προκειμένου να βοηθήσει την κόρη της «να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και όχι τη ζωή ενός παιδιού που έρχεται αντιμέτωπο με την εφηβεία στα 5 του χρόνια», όπως γράφει στην ανάρητηση της στο site.