Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο στους Κινέζους πολίτες



Η Ρωσία απαγορεύει από αύριο 20 Φεβρουαρίου την είσοδο στη χώρα στους Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που λαμβάνει για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
Η προσωρινή αυτή απαγόρευση εισόδου Κινέζων πολιτών στη χώρα ελήφθη, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είναι αρμόδια για θέματα Υγείας, Τατιάνα Γκολίκοβα, για την προστασία των Ρώσων πολιτών. Η ίδια διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό ελήφθη, επειδή ο αριθμός των Κινέζων πολιτών που φθάνουν στη Ρωσία άρχισε να αυξάνεται με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διασφαλισθεί η συνεχής τους παρακολούθηση για λόγους προστασίας, όπως και να δημιουργηθούν για όλους συνθήκες καραντίνας, ενώ εξαιτίας των αυξημένων αφίξεων επιβαρύνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Η απαγόρευση αφορά τους Κινέζους που θέλουν να μεταβούν στη Ρωσία για εργασία, για ιδιωτική επίσκεψη, για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για τουρισμό. Σύμφωνα με την Τατιάνα Γκολίκοβα, η οποία είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του Covid-19 πρόκειται για «προσωρινό μέτρο».