Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Johnson & Johnson αρχίζει τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ



Η Johnson & Johnson άρχισε σήμερα να παραδίδει το μονοδοσικό εμβόλιό της κατά της Covid-19 στις χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία.

Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να αρχίσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, όμως τις καθυστέρησε εξαιτίας θεμάτων στην παραγωγή του εμβολίου.

«Οι πρώτες δόσεις φεύγουν σήμερα από τις αποθήκες για τα κράτη μέλη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Johnson & Johnson αρχίζει σήμερα να στέλνει το εμβόλιο στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα», δήλωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε αυτό το μήνα ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

«Μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν η υπόσχεση αυτή θα τηρούνταν. Ωστόσο 50 εκατομμύρια δόσεις είναι σίγουρες» για το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λίζε, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε πως η εταιρεία άρχισε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει όσον αφορά τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να παραδώσει το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ