Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

24 °C

Σήμερα, 23. Σεπτεμβρίου 2020

Η γυναίκα σύμβολο της τουρκικής εισβολής, Χαρίτα Μάντολες, συγκλονίζει...Η γυναίκα σύμβολο της τουρκικής εισβολής, Χαρίτα Μάντολες κι ο αιχμάλωτος πολέμου, Πολύδωρος Πολυδώρου, συγκλόνισαν, μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του ΣΙΓΜΑ, εξιστορώντας τα όσα βίωσαν το 1974.

«Εγώ τέτοια ημέρα πριν 45 χρόνια ήμουν με τον σύζυγο μου. Δεν ήξερα η άλλη ημέρα τι θα έφερνε. 20 Ιουλίου, αυτά τα γεγονότα δεν φεύγουν καθόλου από το μυαλό. Όπως λένε τα παιδιά η ταινία γυρίζει στο μυαλό. 20 Ιουλίου, 45 χρόνια αγωνίας και περιμένουμε τη δικαίωση του τόπου μας. Την επιστροφή. Στα κατεχόμενα μέρη μας. Που δεν βλέπω καμία κυβέρνηση να μας οδηγεί σε δίκαιη λύση. Την επιστροφή μας στα σπίτια μας, οι Τουρκοκύπριοι στα δικά τους. Να γίνει απελευθέρωση του τόπου μας, κόρη μου», ανέφερε η κυρία Μάντολες. Η ίδια έστειλε, ήταν μήνυμα διεκδίκησης  και απελευθέρωσης.

Η Χαρίτα Μάντολες, ήταν φανερά συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια είπε ότι σήμερα, επισκέφθηκε ένα σχολείο και τα παιδιά διψούσαν να μάθουν για τον πόλεμο. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, δήλωσε το πραξικόπημα, την ΕΟΚΑ Β΄ και την τουρκική εισβολή.

Η ίδια, ανέσυρε στη μνήμη της τα τραγικά γεγονότα που βίωσε κατά την απόβαση του Αττίλα. «Αυτά όλα που έχουμε περάσει κανένας άλλος άνθρωπος να μην τα περάσει», δήλωσε. «Μας βρήκαν οι Τούρκοι και έκαναν την εκτέλεση. Εν ψυχρώ δολοφονία 12 ανθρώπων.  Δώδεκα ανθρώπους σκότωσαν. Τρία παιδιά πλήγωσαν. Αυτό είναι μαρτύριο», ανέφερε, με δάκρυα στα μάτια, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό της και την αγάπη στους αιχμάλωτους πολέμου και στα όσα πέρασαν. «Ο Θεός να τους δίνει δύναμη, υγεία, χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους είμαστε εδώ» δήλωσε.