Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Δανία χαλαρώνει περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, την ώρα που τα κρούσματα καταγράφουν νέο ρεκόρ



Η Δανία κατέγραψε έναν αριθμό ρεκόρ μολύνσεων κορωνοϊού σήμερα, την ώρα που οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι επαναλειτουργούν, έπειτα από ένα λοκντάουν διάρκειας ενός μήνα.

Η χώρα ανακοίνωσε 28.780 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό των νοσηλειών λόγω Covid-19 να έχει αυξηθεί στις 802, ο υψηλότερος σε έναν χρόνο.

Εντούτοις, οι υγειονομικές αρχές είπαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη σε σύγκριση με ό,τι πιστευόταν στην αρχή και ότι περίπου το 29% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλους λόγους εκτός της COVID-19.

 Έπειτα από μια κορύφωση με 82 ασθενείς στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός των εισαχθέντων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ μειωνόταν σταθερά, φθάνοντας στους 52 σήμερα.

Ως συνέπεια, οι βουλευτές συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων με την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων, των μουσείων, των πάρκων ψυχαγωγίας και των βοτανικών κήπων και να επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών και αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ