Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Bild αποκαλύπτει: Η Τουρκία εξοπλίζει με Leopard τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες στη Συρία



Oι τουρκικές αρχές εξόπλισαν τις ομάδες των ένοπλων ανταρτών που ελέγχουν στα συριακά εδάφη, με άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του έγκυρου γερμανικού περιοδικού Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τουρκικές αρχές παρέδωσαν στον αυτοαποκαλούμενο "Εθνικό Συριακό Στρατό" (SNA) τα γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard-2.

Όπως ισχυρίζεται το περιοδικό Bild, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες που δρουν στα βόρεια της Συρίας έχουν ξανά χρησιμοποιήσει τα τανκς Leopard-2 εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας (SDF).

Σύμφωνα με ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού, οι ένοπλες ομάδας που υποστηρίζονται από την Άγκυρα παραδέχτηκαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια άρματα μάχης στις επιχειρήσεις τους. Χαρακτηριστικά εκπρόσωπό τους δήλωσε: «Η Τουρκία μας προμήθευσε με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνοντας και άρματα μάχης»

Ο στρατός της Τουρκίας χρησιμοποιεί γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2 από το 2016 και από καιρό έχει προμηθεύσει τις ένοπλες στρατιωτικές ομάδες που μάχονται κατά του Άσαντ.