Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χεράκι-χεράκι βγήκαν από τον Λευκό Οίκο Μέι - Τραμπ



Μία εικόνα που δεν την βλέπουμε συχνά: Δύο από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του πλανήτη κρατιούνται χεράκι-χεράκι, μετά από μια επίσημη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο: ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι το έκαναν! 

Το στιγμιότυπο κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου ηγέτη στον Λευκό Οίκο, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο ίδιος επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο. 

Απόδειξη και η χειρονομία μετά την συνάντησή τους, που ξάφνιασε πολλούς και σχολιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, με την εφημερίδα Daily Mail μάλιστα να αναφέρει: «Ελπίζουμε κατά την συνάντηση με την βασίλισσα ο Τραμπ να κρατήσει κοντά τα χέρια του»! 


«Πιστεύω ότι το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη χώρα σας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Τερέζα Μέι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

«Θα αποκτήσετε την δική σας ταυτότητα και θα μπορείτε να κλείνετε τις δικές σας εμπειρικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία κανενός», συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Βρετανίας.
   
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι είπε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.