Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χάρι – Μέγκαν: Αναβρασμός επικρατεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά τη συνέντευξη – Όλο το παρασκήνιο



Μια συνέντευξη κόλαφο για το παλάτι έδωσαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη συνέντευξη του 1995 της αείμνηστης Νταϊάνα.

Η συνέντευξη του 1995 της Νταϊάνα και τα γεγονότα που ακολούθησαν φυσικά, έβαλαν το παλάτι και τη μοναρχία στη Βρετανία σε μια κρίση που χρειάστηκαν χρόνια για να ξεπεραστεί.

Μια Αμερικανή ηθοποιός η οποία πίστεψε ότι θα ζήσει το παραμύθι στο Λονδίνο με τον πρίγκιπά της, στα δύο μόλις χρόνια από την είσοδό της στο παλάτι άρχισε να έχει αυτοκτονικές τάσεις, συνέπεια της χαμένης ελευθερίας της, ενός θεσμού που αδυνατούσε να κατανοήσει το της συνέβαινε και κατά τους ισχυρισμούς της και βάσει όλων όσων περιέγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε πάρει τον έλεγχο της ζωής της.

Το κλίμα που δημιουργήθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ, με την Μέγκαν Μαρκλ να κατηγορεί ουσιαστικά το παλάτι ότι υποκινούσε τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι υπήρχε μια σαφής πρόθεση να δημιουργηθούν δύο πόλοι, ο ένας της κακιάς Μέγκαν και ο άλλος της καλής Κέιτ, ο καβγάς με την Κέιτ πριν το γάμο της Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος κατά την δούκισσα του Σάσεξ ήταν η αρχή του κακού και κυρίως η διαρροή για τον καβγά εκείνο με την ιστορία αντεστραμμένη ήταν όπως φαίνεται καθοριστικά για την Μέγκαν Μαρκλ, την ψυχική της υγεία και την απόφασή με τον Χάρι να φύγουν από το παλάτι.

Η σταγόνα πάντως που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο ρατσισμός.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταφέρουν ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι, με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέγεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση προς το παρόν, διατηρώντας μια στάση σιωπής και να μην προχωρήσουν σε κάποια βιαστική κίνηση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρονται χθες να βρίσκονται σε ένα μαραθώνιο συνομιλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μια προσπάθει να αντιδράσουν και να αποκρούσουν τις εμπρηστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εναντίον τους.

«Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail για την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι χθες.

Σύμφωνα επίσης με την Daily Mail το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ετοιμάσει μια δήλωση επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οκογένειας για το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση μεταξύ τους που συνεχώς φαίνεται να αυξάνει. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ σταμάτησε την έκδοσή της, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά προσεκτικά και να μην γίνει κάποια βεβιασμένη κίνηση.

Σύμφωνα με την Mail αξιωματούχοι του παλατιού έμειναν ξάγρυπνοι τα ξημερώματα της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ καθώς μια αίσθηση τρόμου και θλίψης τους κατέκλυζε.

Η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι η όποια απάντηση στην Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι θα πρέπει να ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας, του Καρόλου και του Γουίλιαμ. Χθες έγιναν απανωτές συσκέψεις, τηλεφωνικά και με video calls. Η Βασίλισσα βρισκόταν στο Γουίνδσορ και συνομίλησε με τον Κάρολο που βρισκόταν στο Clarence House και τον εγγονό της Γουίλιαμ ο οποίος επέστρεψε στο Λονδίνο από το εξοχικό του στο Νόρφολκ.

Η Μail αναφέρει ότι το προσωπικό του παλατιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν δουλέψει για την Μέγκαν και τον Χάρι είχε μια αίσθηση ότι πρέπει το παλάτι να διατηρήσει μια «αξιοπρεπή σιωπή και να δείξει καλοσύνη και συμπόνοια. Υπάρχουν πολλά άνθρωποι που θέλουν να πουν πολλά, αλλά μια μάχη δεν κερδίζεται έτσι. Μετά από όλα αυτά πρέπει να χτιστούν γέφυρες», δήλωσε ένας από αυτούς στη Daily Mail.

Το παλάτι θα πρέπει, επίσης, να δώσει απαντήσεις, σύμφωνα με τον Guardian και σε άλλες αποκαλύψεις όπως την συμπεριφορά της Κέιτ Μίντλετον προς την Μέγκαν Μαρκλ με την Αμερικανίδα ηθοποιό να περιγράφει πώς έβαλε τα κλάματα μετά από καβγά που είχε με την σύζυγό του πρίγκιπα Γουίλιαμ για τα φορέματα των παρανύμφων του γάμου της με τον Χάρι.

Απαντήσεις απαιτούνται για την κατηγορία της Μέγκαν Μαρκλ προς τη βασιλική οικογένεια ότι δεν την υπερασπίστηκε, ότι την υποχρέωσαν να σιωπήσει και ότι αξιωματούχοι είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους γαλαζοαίματους.