Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χαντίντ και Γκαντό σχολιάζουν τη σύρραξη Παλαιστίνης και Ισραήλ- Αντιδράσεις για τις αναρτήσεις των διάσημων γυναικών



Οι αδερφές Χαντίντ, διάσημα μοντέλα δεν έχουν κρύψει την συμπαράστασή τους στην πατρίδα τους την Παλαιστίνη, ενώ εκφράζουν ανοιχτά τη γνώμη τους στα social-media.

Χθες, η ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η διάσημη γυναίκα δημοσίευσε ένα σκίτσο στον λογαριασμό της στο instagram, στο οποίο αναγραφόταν. «Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι δεν φιλονικούν απλά για τη θρησκεία;» φαίνεται να ρωτά μια γυναίκα, για να λάβει την εξής απάντηση: «Δεν φιλονικούν, οι Ισραηλινοί είναι δυνάστες και οι Παλαιστίνιοι οι καταπιεσμένοι και η κατάσταση δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη θρησκεία».

«Δεν υπάρχει θέση σε όλο αυτό. Ειδικά εν έτει 2021!! Πάντοτε το σύνθημα ήταν ''Ελευθερώστε την Παλαιστίνη''. Πάντα. Σας παρακαλώ ενημερωθείτε. Δεν είναι θρησκευτικό ζήτημα. Δεν αφορά στο μίσος από τη μία και την άλλη πλευρά. Αφορά στον εποικισμό των Ισραηλινών, την εθνοκάθαρση, τη στρατιωτική κατοχή και το απαρτχάιντ έναντι του παλαιστινιακού λαού, που συνεχίζεται επί χρόνια», έγραψε η Μπέλα Χαντίντ.
Ωστόσο τα σχόλια ήταν πολλά. Ενώ δεν έλειψαν και εκείνα που την κατηγορούσαν για μεροληπτική στάση.
Να σημειωθεί πως στην ανάρτησή της πάτησε like και η αδελφή της Τζίτζι.
Μάλιστα, στα επικριτικά σχόλια, η Μπέλα Χαντίντ, απάντησε εκ νέου, γράφοντας: «Δεν μπορεί κάποιος να μάχεται για τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, να καταδικάζει τη διαφθορά και τα καταχρηστικά καθεστώτα και άλλες αδικίες και παρ' όλα αυτά να επιλέξει να αγνοεί την παλαιστινιακή καταπίεση. Δεν κολλάει», έγραψε.
Αντιδράσεις προκάλεσε και η ανάρτηση της ηθοποιού, Γκαλ Γκαντότ, η οποία έγραψε στο twitter: «Η καρδιά μου ραγίζει. Η χώρα μου είναι σε πόλεμο».«Ανησυχώ για την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Ανησυχώ για τον λαό μου. Αυτός είναι ένας αδυσώπητος κύκλος, που διαιωνίζεται εδώ και πολύ καιρό. Το Ισραήλ αξίζει να ζει σαν ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσεύχομαι αυτή η απίστευτη εχθρότητα να τελειώσει, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν τη λύση ώστε να ζούμε πλάι πλάι εν ειρήνη. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες», πρόσθεσε. H λέξη «γείτονες» προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια, από την μεριά των followers.