Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

H Τζένη Ψάκη βρέθηκε θετική στον Covid



Η Τζεν Ψάκη, η ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Η 42χρονη Ψάκη , δεν ταξίδεψε με τον Μπάιντεν στη Ρώμη για τη σύνοδο κορυφής της G20 και τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη . Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδεύεται στην Ευρώπη από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου , Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Σε δήλωσή της , η Ψάκη είπε ότι είδε για τελευταία φορά τον 78χρονο Μπάιντεν την  περασμένη Τρίτη, «αλλά καθίσαμε έξω σε απόσταση μεγαλύτερη των 6 μέτρων και φορούσαμε μάσκες».

Ο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στον Covid-19 το Σάββατο, ανέφερε το Reuters.

«Αν και δεν είχα στενή επαφή προσωπικά με τον πρόεδρο ή τα ανώτερα στελέχη του προσωπικού του Λευκού Οίκου από την Τετάρτη και βγήκα αρνητική  για τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία επαφή, ανακοινώνω για λόγους διαφάνειας οτι βγήκε θετικό το τεστ που εκανα την Κυριακή», είπε η ίδια. 

Η Ψάκη είπε επίσης ότι «χάρη στο εμβόλιο έχω μόνο ήπια συμπτώματα, που μου επέτρεψαν να συνεχίσω να εργάζομαι από το σπίτι».

Μητέρα δυο παιδιών η Ψάκη ειπε οτι σχεδιάζει να επιστρέψει στην εργασία της μετά την ολοκλήρωση της 10ήμερης καραντίνας και αφού υποβληθεί σε νέο τεστ.