Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

23 °C

Σήμερα, 26. Οκτωβρίου 2020

H οικογένεια Eρντογάν έφτιαξε «ιπτάμενο αυτοκίνητο»BINTEOΜοιάζει περισσότερο σε ένα τετρακόπτερο, παρά σε αυτοκίνητο – Ο τεχνικός διευθυντής του project, πίσω από τον Bayker Makina, είναι ο Selcuk Bayraktar, γαμπρός του Προέδρου της Τουρκίας

Ένα «ιπτάμενο αυτοκίνητο», το οποίο αναπτύχθηκε στην Τουρκία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες πτήσεις του.

Το Cezeri σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία και ουσιαστικά μοιάζει περισσότερο σε ένα τετρακόπτερο, παρά σε αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η εταιρεία χαρακτήρισε το εν λόγω όχημα στα Μέσα ως ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Ίσως πρόκειται για μια πρωτότυπη μορφή ακόμα και αργότερα εξελιχθεί σε αυτοκίνητο που μπορεί να πετάει.

Διαθέτει μία θέση για έναν χειριστή και μπορεί να απογειωθεί, καθώς και να προσγειωθεί με ασφάλεια. Στις δοκιμές, το Cezeri αιωρήθηκε για αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος μέσω τηλεχειριστηρίου.

Ο τεχνικός διευθυντής του project, πίσω από τον Bayker Makina, είναι ο Selcuk Bayraktar. Ο τελευταίος είναι ο γαμπρός του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και εικάζει ότι σε 10 με 15 χρόνια το Cezeri θα είναι ένα συνηθισμένο όχημα που θα κυκλοφορεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, αναφέρει ότι μετά τα «έξυπνα» και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το μέλλον είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, κάτι που δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη.