Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 -
Μερική συννεφιά

27 °C

Σήμερα, 9. Αυγούστου 2020

Γκάνα: Ο υπουργός Υγείας προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊόΟ πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Αντό γνωστοποίησε την Κυριακή ότι ο υπουργός Υγείας της χώρας της Αφρικής, Κουάκου Άτζιμαν Μίνου, έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, αλλά βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

«Ας ευχηθούμε στον υπουργό Υγείας μας, ο οποίος εργάζεται σκληρά, τον Κουάκου Άτζιμαν Μίνου, ταχεία ανάρρωση από τον ιό, από τον οποίο προσβλήθηκε ενώ εκτελούσε το καθήκον του», είπε ο Ακούφο Αντό στη διάρκεια διαγγέλματός του για την εξέλιξη της πανδημίας στην Γκάνα.

Ο Ακούφο-Αντό εξάλλου επιβεβαίωσε ότι οι μαθητές στην τελευταία τάξη των δευτεροβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οι φοιτητές των πανεπιστημίων θα επιστρέψουν στις τάξεις τους από σήμερα, καθώς το κράτος της δυτικής Αφρικής συνεχίζει τη σταδιακή άρση των περιορισμών που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση για να εμποδίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Στην Γκάνα έχουν καταγραφεί 11.964 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ένας από τους υψηλότερους αριθμούς στην περιφέρεια, αλλά αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός πως έχει προχωρήσει σε έναν από τους υψηλότερους αριθμούς διαγνωστικών τεστ στην περιοχή (254.331). Ο δείκτης θνητότητας του ιού είναι στη χώρα ένας από τους χαμηλότερους σε όλη την ήπειρο.

Με 54 θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού στην Γκάνα, ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται στο 0,4%, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος βρίσκεται στο 5,5% και αυτός της Αφρικής στο 2,6%, σημείωσε ο Ακούφο-Αντό.