Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γερμανία: Συμφωνία για παράταση του «παγώματος» της πτώχευσης επιχειρήσεων



Τα κόμματα του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν να παρατείνουν το «πάγωμα» των πτωχευτικών κανόνων, που εφαρμόζεται για την αποφυγή ενός κύματος επιχειρηματικών χρεοκοπιών λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο ίδιος ανέφερε ότι το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), στο οποίο ανήκει ο ίδιος, και το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατέληξαν σε μία συμβιβαστική συμφωνία ενόψει της συνάντησης του συνασπισμού που θα υπάρξει αργότερα σήμερα.

 

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση έδωσε στις εταιρείες με οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας μία ανακούφιση, επιτρέποντάς τους να καθυστερήσουν την υποβολή αίτησης για χρεοκοπία έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ, μία σύμμαχος του Σολτς και μέλος του SPD, πρότεινε την παράταση του παγώματος έως το τέλος Μαρτίου 2021, αλλά το σχέδιό της επικρίθηκε από βουλευτές της Μέρκελ, οι οποίοι είπαν ότι η αναστολή πρέπει να λήξει στο τέλος του 2020.

Ο Σολτς δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή θα ανακοινωθεί αργότερα.