Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γερμανία: Χορήγηση εμβολίων από οικογενειακούς γιατρούς προωθεί ο υπ. Υγείας



Τη χορήγηση εμβολίων από τους οικογενειακούς γιατρούς στα ιατρεία τους θέλει να προωθήσει ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, αμέσως μόλις υπάρχουν διαθέσιμα τουλάχιστον 3-5 εκατομμύρια εμβόλια, δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Σπαν προχθές, Σάββατο, δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών στα ιατρεία, αλλά εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό από τον Απρίλιο. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται έως και πέντε εκατομμύρια άτομα την εβδομάδα.

Στο ίδιο πνεύμα, οι συμβεβλημένοι με ταμεία γιατροί ζητούν να συμμετάσχουν και εκείνοι στην εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς, όπως επισημαίνουν, το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer φαίνεται ότι μπορεί να συντηρηθεί και σε υψηλότερες θερμοκρασίες απ' ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί.

«Αυτό, μαζί με την επάρκεια εμβολίων, αποτελεί προϋπόθεση για τον εμβολιασμό στα ιατρεία», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών των Ταμείων Ασφάλισης Υγείας (KBV) Αντρέας Γκάσεν, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Σε ό,τι αφορά το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει κάτι τέτοιο, ο κ. Γκάσεν επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, όταν, όπως είπε, θα υπάρχει «μεγαλύτερη σαφήνεια».