Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε τέμενος στο Βερολίνο - Πυροβολισμοί και προσαγωγές



Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σε όλη τη γερμανική επικράτεια βρίσκεται σε εξέλιξη από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Δευτέρας σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κομάντος της αστυνομίας εισέβαλαν σε μουσουλμανικό τέμενος στο Βερολίνο, από το εσωτερικό του οποίου ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων -καθώς η επιχείρηση διεξάγεται υπό καθεστώς μυστικότητας-, οι κομάντος της αστυνομίας έσπασαν την κύρια είσοδο, πέταξαν χειροβομβίδες καπνού και πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί και ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων.

Το ίδιο βράδυ, σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ντόρτμουντ, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ως ύποπτα για σχέσεις με τρομοκρατικές ομάδες και τον μακελάρη του Βερολίνου Ανίς Αμρί. Ο Τυνήσιος είχε μείνει για ένα διάστημα στη γερμανική πόλη και σύμφωνα με την έρευνα, επισκεπτόταν διάφορους χώρους και έβγαζε λόγους μίσους εναντίον όσων δεν υποστήριζαν τις απόψεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα αυτοκίνητα στα σύνορα με τη Γαλλία, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι ο δράστης του μακελειού του Βερολίνου επιχειρεί να διαφύγει στη γειτονική χώρα, όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν ομάδες που δρουν σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος.