Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 -
Μέτριο

35 °C

Σήμερα, 25. Ιουνίου 2021

Γερμανία - Αερολύματα: Σε μη καλά αεριζόμενους χώρους κρύβεται ο κορωνοϊός



Κορυφαίοι ερευνητές της επιστήμης αερολυμάτων της Γερμανίας ζητούν από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να μην λαμβάνουν συμβολικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της επιδημίας του κορωνοϊού στους εσωτερικούς χώρους, διότι ο κίνδυνος βρίσκεται ακριβώς εκεί εάν οι χώροι αυτοί δεν εξαερίζονται επαρκώς.

«Αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ότι ο κίνδυνος κρύβεται στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. Θεωρείται βέβαιο ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται κυρίως μέσω του αέρα. Τα συμβολικά μέτρα στους εσωτερικούς χώρους δεν επαρκούν», προειδοποιούν με επιστολή τους προς την ομοσπονδιακή και τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τα βασικά ευρήματα του ερευνητικού μας έργου δεν έχουν μεταφραστεί σε πρακτική δράση. Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα σε σπίτια, γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, συγκροτήματα κατοικιών και εγκαταστάσεις αποκατάστασης και φροντίδας» ασθενών και ηλικιωμένων, τονίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν επίσης ότι «η μετάδοση του ιού γίνεται σε εσωτερικούς χώρους παρότι δεν υπάρχει άμεση επαφή με μολυσμένο άτομο, αλλά το άτομο αυτό βρίσκεται σε χώρο ο οποίος δεν εξαερίζεται καλά. Αντιθέτως, οι συζητήσεις σχετικά με τους περιπάτους στις όχθες ποταμών, την παραμονή σε υπαίθριες μπιραρίες, το τζόκινγκ ή την ποδηλασία, είναι αντιπαραγωγικές», καταλήγουν.